Kerst Kandelaar

Geschiedenis van de kandelaar

Tegenwoordig is licht net zo iets vanzelfsprekends als water uit de kraan. U drukt op een knopje en het licht gaat aan en met hetzelfde gemak weer uit. Dat was vroeger wel anders. Mensen moesten ontzettend veel moeite doen om licht in huis te krijgen. Vuur was toen de enige bron van licht. Eerst begon dat met open vuur op een vaste plek, maar de mens werd slimmer en wist hoe hij vuur met zich mee kon dragen, zoals bijvoorbeeld een fakkel. Uiteindelijk was de kandelaar met kaarsen geboren. De kandelaar was zowel handig om mee rond te lopen, maar had ook een statussymbool bijvoorbeeld bij de Rijke Romeinen. Kandelaren waren – toen meer als nu – kunstwerken in allerlei varianten. Beeldjes van leeuwen tot kandelaren met meerdere armen waren geen aparte objecten. Nu vallen deze producten onder antiek en is de smaak verandert naar abstractere vormen. Daar onder vallen nu ook de kerst kandelaren.

Kerst kandelaar: verschillende aantal lampjes

Als we kijken naar de kerst kandelaren in ons assortiment, dan zijn er verschillen varianten beschikbaar. Ook qua lampjes is er genoeg keuze. Bij de antieke kerst kandelaren spreken we over armen. Meestal lopen die armen van links naar rechts in een boog, waarbij aan beide uiteinden een kaars of lampje zit. De moderne varianten zijn vaker voorzien van een plateau waar diverse kaarsjes naast elkaar staan, elk afzonderlijk van elkaar. Sommige kerst kandelaren hebben 15 lampjes waardoor een hele lichtbundel ontstaat, andere zijn subtieler met 3 of 5 lampjes. De zeven- en negenarmige kandelaars hebben tevens een godsdienstige betekenis in het Jodendom. De zevenarmige kandelaar (menora) is een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen. Ongeacht hoeveel lampjes u op uw kerst kandelaar wilt hebben, of u gelovig bent of niet, een kerst kandelaar brengt sfeer en warmte in huis tijdens de Kerstdagen.

Kerst kandelaar in alle vormen en maten

De meest standaard kandelaar die u met de Kerst voor een raam ziet staan, is de driehoekige versie. Dit kan een feest van herkenning zijn. Maar het kan ook zijn dat u wel eens een anders soort Kerst kandelaar wilt en dus niet zo’n standaard uitvoering. U wilt een speciale kandelaar die anders is dan normaal, waarmee u de Kerst accentueert. Wij hebben voor de Kerstdagen kandelaars in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo bieden wij klassiek ogende kandelaars, bijvoorbeeld houten kandelaars die plat, rond of driehoekig zijn qua vorm. Maar naast de kandelaars van hout, hebben we ook kerst kandelaars van de materialen kunststof, metaal, messing en net echt ogende zilveren kandelaars kunt u bij ons vinden. Naast klassiek ogende kerst kandelaars, bijvoorbeeld Joodse kandelaars, hebben wij ook een kerst kandelaar in de vorm van een boom of voorzien van rijke versieringen. Ook is er keuze tussen het aantal lampjes (kaarsjes) voor uw kandelaar. Met een mooie kerst kandelaar maakt u tijdens de feestdagen uw kerstversiering compleet!

Voordelen van LED

Een kerstkandelaar voor het raam biedt tijdens de koude wintermaanden een warm ogende decoratie voor zowel binnen als buiten. Een groot deel van de kerst kandelaars uit ons assortiment zijn LED kandelaars. De kerst kandelaars hebben lampjes in de vorm van een vlam, waardoor de kaarsuistraling compleet is. Dit type verlichting is energiezuiniger dan gloeilampen, waardoor ze goedkoper zijn in verbruik. Daarbij hebben ze geen warmteontwikkeling, wat ze nog eens extra veilig maakt. LED verlichting gaat ook nog eens langer mee. LED is 8x energiezuiniger en gaat tot gemiddeld zo'n 40 à 50x langer mee dan traditionele kerstverlichting. Hiermee komt de gemiddelde levensduur uit op zo'n 50.000 branduren. Deze verlichting is daarmee bijzonder zuinig ten opzichte van andere soorten verlichting. Dit is erg geschikt voor verlichting die de hele dag aan staat, bijvoorbeeld in zakelijke omgevingen zoals winkels en horeca. Daarbij worden LED kerst kandelaars binnen niet warm, waardoor het extra veilig is voor u, uw gezin en voor uw bezoekers.

Kerst kandelaar op batterij of netstroom

Het zal u niet zijn ontgaan: de kerstviering wint elk jaar aan populariteit. U komt op steeds meer plaatsen de typische kerstsfeer tegen, waarbij de uitstraling van gezelligheid de boventoon moet voeren. Als u uw kerstverlichting binnen op een vaste plek wilt gebruiken in de buurt van een stopcontact, kunt u gewoon kerstverlichting op netvoeding gebruiken. Houd bij de aanschaf van een kerst kandelaar wel rekening met de lengte van de aansluitkabel. Het beste kunt u van tevoren weten hoeveel afstand er tussen het stopcontact en de plaats van de kerst kandelaar zit. Maar als u uw kerstverlichting regelmatig wilt verplaatsen, geen kabels in het zicht wilt hebben en daarbij zelf kan bepalen waar u uw kerst kandelaar wilt plaatsen, dan kunt u bij ons terecht voor kerstverlichting op batterijen. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is om de zo veel tijd de batterijen vervangen, zodat uw kandelaar weer licht schijnt zoals u gewend bent.

Uw kerst kandelaar online kopen

Een kerst kandelaar koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerst kandelaar of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie