Kabels 
Overige Producten 
Account  

HDMI Schakelaar

HDMI switch: poortje meer?

Meestal wordt een HDMI switch gebruikt om op flexibele wijze meer HDMI poorten ter beschikking te hebben. Het assortiment begint bij een eenvoudige HDMI schakelaar voor 2 poorten. U sluit op deze wijze 2 HDMI bronnen aan. Let er wel even op of bij de HDMI switcher die u wilt bestellen sprake is van een versterker. Soms heeft u die wel nodig als er sprake is van lange kabels. Verder vindt u een 3 port HDMI switch en een 4 port HDMI switch bij Allekabels. De meest uitgebreide variant HDMI schakelaar betreffen de 5 poorts- en zelfs een 8 poortsversie HDMI schakelaar.

HDMI schakelaar

Het gemak dient de mens. U kunt een HDMI switch natuurlijk altijd met het handje bedienen. Veel handiger is het als de HDMI schakelaar zelf het actieve signaal herkent en de betreffende HDMI poort doorschakelt. Vrijwel elke HDMI schakelaar biedt de mogelijkheid tot beide opties. Daarnaast kennen we ook de HDMI switch met afstandsbediening. Vrijwel steeds betreft het een afstandsbediening via infrarood. Het is wel belangrijk dat u voor elke denkbare koppeling tussen input en output van uw HDMI switch uitzoekt wat de HDMI standaarden van de aangesloten apparaten zijn en of deze de benodigde functies allemaal aan elkaar kunnen doorgeven. Dat luistert soms vrij nauw, samen met de benodigde bekabeling.

HDMI switch: 3D 4K Ultra HD

Inmiddels zijn we aanbeland bij versie 1.4 van HDMI. Sinds enkele jaren mogen fabrikanten van een HDMI schakelaar en andere HDMI apparaten niet meer zomaar schermen met HDMI versies op hun producten. Dit omdat enkel het vermelden van de HDMI versie geen garantie is dat een bepaalde HDMI koppeling ook alles doorgeeft. Dat geldt dus zeker bij een HDMI switch. In het algemeen geldt dat nieuwere HDMI versies uit de voeten kunnen met de eerdere versies. Wel is het zo dat de nieuwste functies niet altijd ondersteund worden bij elke koppeling via een HDMI schakelaar. Om dit te ondervangen en te voorkomen dat u een HDMI switcher koopt die niet alles kan wat u wil, zijn fabrikanten verplicht om vrij gedetailleerd te vermelden welke specs worden ondersteund. Zo wordt dus niet meer enkel verwezen naar de HDMI versie, maar wordt de ondersteunde resolutie vermeld, of 3D, 4K, Ultra HD, ethernet en audio return worden ondersteund etc.

HDMI schakelaar: matrix

Behalve meerdere poorten aan de voorkant, kan een HDMI switch ook meerdere outputs hebben. De HDMI switch schakelt al deze inputs en outputs via een matrix. Een HDMI schakelaar met matrix is een tricky zaak, omdat er zoveel HDMI versies zijn,met allerlei uitzonderingen bovendien. Van de andere kant: met een HDMI switch op basis van een matrix kunt u net zo lang uitproberen totdat u de meest handige configuratie te pakken hebt voor alle aangesloten apparaten. Dat kunnen er nogal wat zijn, trouwens. Zo hebben wij bijvoorbeeld een HDMI switch met 8 inputs en 8 outputs in ons assortiment. Met zo’n HDMI schakelaar XL kunt u even vooruit …

Uw HDMI switch online kopen

Een HDMI switch koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het apparaat op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een HDMI schakelaar of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies de juiste HDMI schakelaar bestelt.

Klantenservice & Informatie