Kabels 
Overige Producten 
Account  

HDMI naar DVI

HDMI naar DVI adapter

Binnen de computertechniek wordt steeds meer de voorkeur geven aan HDMI. HDMI biedt een aantal voordelen boven DVI zoals de mogelijkheid van het meesturen van digitaal geluid. Toch is er nog steeds een grote markt voor de DVI-D aansluiting, omdat er nog steeds veel apparatuur van hoge kwaliteit in omloop is die voorzien is van deze digitale beeldaansluiting. Deze digitale aansluiting heeft voor de beeldkwaliteit altijd de voorkeur boven een analoge aansluiting. Wilt u een apparaat met een HDMI aansluiting op een apparaat met een digitale DVI ingang aansluiten, dan heeft u een HDMI naar DVI kabel nodig. Gelukkig hebben beide technologieën een overlappende featureset, waardoor geen conversie nodig is. Hierdoor hoeft een HDMI naar DVI kabel geen actieve componenten te bevatten en kan een HDMI naar DVI kabel beide kanten om gebruikt worden. Het is belangrijk om te weten dat een HDMI naar DVI kabel standaard geen audiosignaal doorgeeft. Voor dit doel leveren we een HDMI naar DVI kabel met een ingebouwde analoge stereo audiokabel die voorzien is van 3,5 millimeter jacks.

Soorten HDMI naar DVI kabels

Aan de ene kant van een HDMI naar DVI kabel vindt u een HDMI stekker. Afhankelijk van de aansluiting van het apparaat waar u de kabel voor wilt gebruiken, kunt u kiezen voor een HDMI naar DVI kabel met een standaard of mini HDMI stekker. Aan de andere kant van de HDMI naar DVI kabel vindt u een DVI aansluiting. U kunt kiezen voor een stekker die u in een DVI monitor kunt steken of voor een DVI contrastekker waar u een DVI kabel in kunt steken. HDMI is alleen geschikt voor digitale signalen. Daardoor is de HDMI naar DVI kabel alleen geschikt voor het digitale DVI signaal, dit ondanks dat veel HDMI naar DVI kabels met een DVI-I stekker of contrastekker uitgerust zijn. Een dual link HDMI DVI kabel is in staat om de hogere bandbreedte van dual link DVI over te dragen. Op die manier kunt u via een HDMI aansluiting van de hoge resolutie en refresh rate van een dual link DVI monitor gebruikmaken. Met een HDMI naar DVI splitter kunt u afhankelijk van het type het signaal op verschillende manieren van en naar HDMI en DVI splitsen.

Wat is HDMI precies?

Het is in korte tijd de standaard geworden voor het koppelen van multimedia-apparatuur zoals mediaspelers, set-top boxes, flatscreen tv en surround sound receivers. Aan het begin van deze eeuw werd beeld en geluid steeds vaker digitaal verzonden en opgeslagen. Hierdoor ontstond in de consumentenmarkt de behoefte aan een universele aansluiting waarmee het digitale beeld- en geluidsignaal op eenvoudige manier tussen apparaten van verschillende merken doorgegeven kan worden. Daarom is een groep fabrikanten bij elkaar gekomen en heeft de High-Definition Multimedia Interface geformuleerd. In de norm is vastgelegd waar dit digitaal signaal aan moet voldoen en hoe het gecodeerd moet zijn. Daarnaast is ook de vorm van de HDMI stekker en de eisen die aan een kabel gesteld worden vastgelegd. Na het op de markt brengen van HDMI konden andere fabrikanten zich bij dit initiatief aansluiten. Inmiddels hebben tientallen fabrikanten van apparatuur en HDMI naar DVI kabels zich bij de HDMI groep aangesloten. Deze fabrikanten kunnen hun kabels en apparatuur laten certificeren en na een succesvolle certificatie mogen zij het product voorzien van het logo op de markt brengen.

Wat is DVI?

Dit is een acroniem voor Digital Visual Interface. Deze norm komt niet uit de audiovisuele industrie, maar is een norm die ontwikkeld is door de computerindustrie. Voor de intrede van de LCD monitor werden in de computerindustrie en voor thuis en kantoor analoge CRT monitoren gebruikt. Deze monitoren werden met een analoge VGA verbinding aan een computer gekoppeld. De intrede van de LCD flatpanel monitoren luidde een nieuw tijdperk in. Deze monitor werkt intern met een digitale techniek voor het aansturen van de verschillenden pixels. De eerste generatie LCD monitoren waren van een analoge VGA aansluiting voorzien, maar al snel werd duidelijk dat deze analoge verbinding een bottleneck vormt in de beeldkwaliteit. Dat is ook niet verwonderlijk want het beeldsignaal is in een computer van oorsprong digitaal en voor een LCD monitor is de tussenstap om het signaal eerst analoog te maken en daarna weer digitaal een overbodige stap. Veel logischer is om de digitale aard van het signaal te behouden en rechtstreeks naar de monitor te sturen. Dit is de directe aanleiding voor het ontwikkelen van deze aansluiting.

Klantenservice & Informatie