Overige Producten 
Kabels 
Account  

Aszuiger

Aszuiger: (soms) beter dan een stofzuiger

Een aszuiger kunt u het beste zien als de grote broer van een stofzuiger, wiens hulp u inroept als de te klaren klus toch iets heftiger blijkt en een hoop troep veroorzaakt. Vaak is het immers zonde om de “nette” stofzuiger te gebruiken voor een smerig karwei, waarna u vervolgens de stofzuiger weer schoon moet maken. Als dat überhaupt al lukt. Voor dit soort werk gebruikt u een aszuiger, die daarom wat robuuster is dan een stofzuiger. Omdat dit soort klussen zich vaak buiten afspelen en het meestal afval van enige omvang betreft, heeft dit type zuiger ook een grotere inhoud dan de gemiddelde stofzuiger.

Aszuiger met en zonder motor

Er zijn 2 types aszuiger: met of zonder motor. De zuiger met motor is goed te vergelijken met een stofzuiger, maar is voorzien van enkele typische extras. Zo heeft een aszuiger altijd een flinke inhoud. Veel gebruikt wordt bijvoorbeeld een aszuiger met 20 liter. Heeft een stofzuiger meestal een slang met een lange buis, een aszuiger heeft genoeg aan een slang. Sommige types kunnen de zuigrichting omkeren: het wordt dan een aszuiger met blaasfunctie. 800 Watt aan vermogen blijkt meer dan voldoende voor de zware klussen. Ten slotte hebben we ook de aszuiger voor de stofzuiger . Deze heeft geen eigen motor, maar sluit u aan de op stofzuiger die u al thuis heeft. Voor de rest werkt dit type zuiger hetzelfde.

Inhoud en schoonhouden

Een aszuiger haalt u steeds tevoorschijn als het een zootje geworden is. Met de blaasfunctie wordt de troep zo goed mogelijk bij elkaar geblazen. Met de zuigfunctie zorgt u ervoor dat alle rommel in de forse emmer van de zuiger belandt. Die emmer wordt vervolgens geleegd in meestal een afvalcontainer. Vervolgens zit u nog steeds met een vuile zuiger. Geen nood: de zuiger is zo ontworpen dat u hem gemakkelijk schoon kunt houden. U kunt de emmer met water en een sopje wassen, dat hoeft u met een stofzuiger niet te proberen. Ten slotte is er ook een model aszuiger met zelfreinigende functie.

Accessoires en hand stofzuigers

Een aszuiger maakt onder meer gebruik van een asfilter om zoveel mogelijk fijnstof afzonderlijk te verzamelen. Zo’n filter wordt vrijwel steeds met de zuiger meegeleverd, maar u heeft na verloop van tijd toch vervanging nodig. Uiteraard hebben wij reserve asfilters in ons assortiment accessoires. Behalve de filter hebben wij ook een beschermzak voor de filter. Ten slotte: behalve een stofzuiger en grote aszuiger komt het ook wel eens voor dat u een kleine zuiger nodig heeft, bijvoorbeeld als er sigarettenas is gemorst. In de volksmond wordt zo’n handzaam apparaat dat u snel kunt gebruiken vaak kruimeldief genoemd. Ook deze aszuigers voor handgebruik hebben wij in ons assortiment opgenomen.

Uw aszuiger online kopen

Een aszuiger koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een zuiger of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie