Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD kaart

Het kiezen van een micro SD kaart

Een micro SD kaart wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, met name voor het uitbreiden van het geheugen van smartphones maar bijvoorbeeld ook in actioncams. Als u het product bekijkt, zult u zien dat hierop een bepaalde klasse wordt aangegeven. De klassen die worden weergegeven, geven een indicatie van de minimaal te behalen lees- en schrijfsnelheid. U kunt hieruit afleiden hoe snel de geheugenkaart gegevens kan verwerken. De leessnelheid geeft aan hoe snel u gegevens eraf kunt halen. De schrijfsnelheid geeft weer hoe snel de gegevens die u er op wilt zetten verwerkt worden.

Welke klasse heb ik nodig?

Het gebruik van een micro SD kaart in een hogere klasse is vooral van belang wanneer u bijvoorbeeld in 4K kwaliteit wilt filmen met uw actie camera. Voor een goede, vloeiende beeldweergave is een hoge schrijfsnelheid van belang. Wilt u uw hem met name gaan gebruiken om foto’s op te slaan op uw smartphone, dan is een lagere klasse ook voldoende. Hoe u de klassen moet lezen, spreekt eigenlijk voor zich. Klasse 4 staat bijvoorbeeld voor een minimale schrijfsnelheid van 4 MB per seconde en klasse 10, de hoogte klasse, voor een minimale schrijfsnelheid van 10 MB per seconde.

SDHC of SDXC

Naast de lees- en schrijfsnelheid wordt er in de specificaties nog iets aangegeven, namelijk SDHC of SDXC. Een SDHC (Secure Digital High Capacity) heeft een opslagcapaciteit tussen de 4GB en 32GB. Een SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) heeft een opslagcapaciteit van meer dan 64GB. Deze beide varianten zijn in de meeste moderne apparaten gewoon bruikbaar. Maakt u echter gebruik van een ouder model smartphone of camera, dan kan het zijn dat deze nog niet geschikt is voor het gebruik van deze capaciteiten. U zult dan helaas gebruik moeten maken van meerdere producten met kleinere opslagcapaciteit. Of uw toestel geschikt is voor SDHC en SDXC kunt u gewoonlijk terugvinden in de handleiding van uw toestel.

Tips & tricks

Wilt u voor uw camera een micro SD kaart met een grote opslagcapaciteit aanschaffen, overweeg dan ook eens om de gewenste capaciteit door 2 te delen en juiste voor 2 kleinere opslagcapaciteiten te kiezen, bijvoorbeeld 2x 32 GB in plaats van 1x 64GB. Mocht een micro geheugenkaart beschadigd of kwijt raken, dan bent u niet meteen al uw beeldmateriaal kwijt. Neemt u daarnaast vooral ook eens een kijkje in ons assortiment kaartlezers. Deze sluit u gemakkelijk op uw computer aan, waarna u de bestanden op uw micro geheugenkaart kunt overzetten. Heeft u al een cardreader, maar is deze alleen geschikt voor SD's? Dan biedt Allekabels ook micro SD kaarten inclusief SD adapter. Hiermee maakt u uw micro SD kaart passend voor een SD kaart slot.

Uw micro SD kaart online kopen

Een micro SD kaart koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie