Kabels 
Overige Producten 
Account  

Compact Flash kaart

Compact Flash kaart: wat moet ik weten?

Compact Flash kaarten zijn een stuk groter dan de SD- en micro SD kaarten die we tegenwoordig vaker zien. Er zijn 3 verschillende types Compact Flash kaarten, die de maat van de kaart aanduiden. Het standaard type Compact Flash kaart is 3.3 mm dik en noemen we Type I, aangezien dit de meest gebruikte standaard is vindt u deze dan ook terug in ons assortiment. Verder is er nog Type II van 5mm dik, en Type III met een 50-pins aansluiting. Dat laatste type CF kaart wordt nauwelijks gebruikt, er zijn bijna geen fabrikanten die deze aansluiting in hun apparaten hebben opgenomen. Tegen die tijd begon de SD kaart al aan zijn opmars en werd er eerder voor die aansluiting gekozen in plaats van een CF kaart aansluiting.

Opslagcapaciteit en snelheid

De opslagcapaciteit van een Compact Flash card begint vanaf de 8MB en is beschikbaar tot een maximale capaciteit van 256GB. Aan het begin van de ontwikkeling van de SD kaart waren dit soort capaciteiten met SD niet te behalen, waardoor de Compact Flash card een streepje voor kreeg. De snelheid van de Compact Flash card wordt aangeduid met een vermenigvuldigingsfactor, die aangeeft hoeveel sneller de schrijfsnelheid is tegenover de CD-rom standaardsnelheid van 150 KB/s. De vergelijking met CD-roms zegt het al een beetje: Compact Flash cards zijn een vrij verouderde manier van data opslaan. Oudere apparatuur maakt echter wel nog gebruik van deze standaard.

Waarom een CF kaart aanschaffen?

Compact Flash kaarten waren in eerste instantie populairder dan de SD kaart, omdat Compact Flash cards hogere schrijfsnelheden konden behalen en qua opslagcapaciteit meer mogelijkheden hadden. De producenten van SD kaarten zaten echter ook niet stil en ontwikkelden SD kaarten in razend tempo door. Daardoor zijn er nu ook SD kaarten die in razend tempo bestanden kunnen wegschrijven en is het nu zelfs mogelijk om bestanden tot 2TB weg te schrijven op SD kaarten, waardoor de Compact Flash kaart langzaam steeds verder naar de achtergrond verdwijnt. Maakt u echter gebruik van een wat oudere spiegelreflexcamera, dan is de kans groot dat deze nog een Compact Flash card slot heeft. In dat geval kunt u voor een Compact Flash kaart gaan, maar er zijn ook alternatieven.

De Compact Flash adapter

Doordat Compact Flash kaarten groter en steviger zijn, vallen deze vaak ook een stuk prijziger uit dan SD kaarten en micro SD kaarten. Qua prestaties is er tegenwoordig niet zo gek veel verschil meer te merken wat betreft de snelheden en opslagcapaciteiten van (micro) SD kaarten. Een goed alternatief voor het aanschaffen van een Compact Flash kaart is dan ook de keuze voor een (micro) SD kaart in combinatie met een Compact Flash adapter. De adapter zorgt ervoor dat de (micro) SD kaart in een Compact Flash card slot past. Hierdoor heeft u helemaal geen Compact Flash kaart meer nodig. Toch gebrand op die oude vertrouwde Compact Flash kaart? Dan vindt u uiteraard verschillende varianten in het assortiment van Allekabels.

Uw Compact Flash card online kopen

Een Compact Flash card of CF kaart koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een CF kaart of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie