Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloos Toetsenbord

Welk draadloos toetsenbord moet ik kiezen?

In Nederland worden meestal toetsenborden met QWERTY-indeling verkocht, genoemd naar de eerste zes letters van de bovenste rij lettertoetsen. In België kennen we AZERTY en in Duitsland QWERTZ. Indeling en design van een draadloos toetsenbord zijn verder aangepast aan de functie waarvoor het toetsenbord wordt gebruikt. Immers: met een goede ergonomische bouw van een toetsenbord minimaliseert u het aantal typefouten en bovendien krijgt u minder snel last van fysiek ongemak zoals RSI. Een aantal toetsen heeft bovendien verschillende functies waarmee wordt voorkomen dat erg veel toetsen nodig zijn, hetgeen ook de ergonomie aantast. Een speciale functietoets wordt bijvoorbeeld gebruikt als multimediaknop. Vaak is het een persoonlijke keuze welk draadloos toetsenbord u het beste kiest voor de toepassing waarmee u het keyboard het meest gebruikt. Dit is dus vrijwel steeds hetzelfde voor ene draadloos toetsen als voor een model met een kabel. Hierna enkele specifieke opties waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een draadloos toetsenbord.

Bluetooth of toch een ander USB toetsenbord?

Toetsenborden worden vaak aangesloten via een USB-stekker. Dat is ook meestal het geval bij draadloze toetsenborden. De draadloze verbinding gebeurt niet zoals bij een draadloze router via wifi maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Ook is er de draadloze variant van USB (wireless USB, WUSB of USB 2.1), die een radiofrequentie gebruikt om te communiceren. WUSB is bruikbaar tot een afstand van 3 tot 10 meter. Bluetooth werkt ook via radio en heeft een paar typische kenmerken. Een bluetooth toetsenbord kent een groot bereik van circa 15 meter. Nog een voordeel van radioverbindingen zoals WUSB en bluetooth: draadloos infrarood vereist een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Bluetooth kent deze beperking niet omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. U kunt uw bluetooth of WUSB draadloos toetsenbord dus ook prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps.

Handige extra’s bij een draadloos toetsenbord

In ons assortiment vindt u Bluetooth toetsenborden met accu of met batterijen. Het voordeel van een Bluetooth toetsenbord met accu is dat u geen batterijen hoeft te kopen of te verwisselen. Is het draadloos toetsenbord bijna leeg, laadt u de accu eenvoudig weer op via een stopcontact. Bent u echter veel onderweg, dan is een draadloos toetsenbord met batterijen wellicht handiger. Het toetsenbord hoeft dan niet eerst op te laden, maar de batterijen kunnen snel verwisseld worden, zodat u meteen verder kunt werken. De toetsenborden op batterij werken tientallen uren non-stop op één batterij. Met werkdagen van gemiddeld 8 uur per dag, kunt u dus makkelijk een paar werkweken vooruit. Bij Allekabels kunt u ook bijzondere types zoals een (eventueel verlicht) toetsenbord met multimediatoetsen kopen. Handig als u het bijvoorbeeld gebruik om ’s avonds uw stereoinstallatie te bedienen. Verder kunt u ook extra aandacht besteden aan hoe het numeriek toetsenbord eruit ziet. Handig als u veel berekeningen moet maken, bijvoorbeeld in excel of in uw boekhoudprogramma. Ten slotte biedt Allekabels ook USB connectors, zogenoemde USB bluetooth dongles, aan die uw computer uitbreiden met een bluetooth poort, mocht die niet standaard op uw computer zitten. Let er wel even op of de dongle geschikt is voor uw besturingssysteem, bijvoorbeeld t/m windows 7, windows 8 of t/m windows 10.

Onze merken toetsenborden

Bij Allekabels hebben wij o.a. Microsoft en Logitech draadloze toetsenborden in ons assortiment. Ze zijn vrijwel zonder uitzondering van het type Qwerty. Het is ook mogelijk om een draadloos toetsenbord en muis te kopen. Zo'n complete set is vooral qua design handig. Zorg er wel voor dat u altijd over een laptop of computer beschikt met een USB poort als u (nog) geen bluetooth poort hebt. Anders blijft uw draadloos toetsenbord helaas ook contactloos.

Uw draadloos toetsenbord online kopen

Een draadloos toetsenbord koopt u online bij Allekabels. Of u nu een draadloos toetsenbord wilt kopen of een model met snoer, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een draadloos toetsenbord of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie