Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloze Babyfoon

De voordelen van een draadloze babyfoon

Een babyfoon is een apparaat waarmee u de geluiden van een baby in een andere ruimte kunt beluisteren. Wanneer uw kindje in bed ligt en begint te huilen hoort u dat meteen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij of zij honger heeft of de luier verschoond moet worden. Dankzij de babyfoon heeft u meteen in de gaten dat de kleine om aandacht vraagt. Het is dan ook een goed hulpmiddel bij het verzorgen van de baby. Steeds meer ouders nemen het besluit om en draadloze babyfoon te kopen. Deze brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben ze een groot bereik en een zeer betrouwbare ontvangst. U hoeft binnenshuis niet te bang te zijn dat uw baby niet te horen is vanwege een storing. Bij ons kunt u terecht voor een draadloze babyfoon van goede kwaliteit. Wij helpen u graag bij het vinden van het geschikte apparaat, zodat u voortaan onbezorgd in huis kunt ontspannen en bewegen. Ondertussen hoort u via de draadloze babyfoon meteen wanneer uw baby aandacht en verzorging nodig heeft.

Waar moet u op letten bij het kopen van een draadloze babyfoon?

Er zijn een aantal dingen waar u goed op moet letten voordat u een draadloze babyfoon koopt. Lees ten eerste de specificaties van het product. De meeste draadloze babyfoons geven aan dat het bereik behoorlijk groot is. Daarbij gaat het echter wel om de afstanden in, zoals dat genoemd word, open veld, zonder muren en vloeren dus. Binnenshuis is het bereik in vrijwel alle gevallen prima. Gaat u op bezoek bij de buren of iets verderop in de straat, dan is het raadzaam om eerst goed te testen of het bereik van de babyfoon nog goed genoeg is. Het ‘open veld’ wordt in dat geval namelijk deels geblokkeerd door ramen, muren en vloeren van uw en de andere huizen. Buitenmuren zijn vaak van gewapend beton, met een ijzeren constructie. Dat komt het bereik van de babyfoon niet ten goede. Kwestie van even goed testen dus. Besef ook dat het bereik van goedkope babyfoons over het algemeen iets minder goed is dan babyfoons met een hoger prijskaartje. Maar maakt u zich geen zorgen over het bereik van onze draadloze babyfoons. Ze beschikken over een speciaal alarm dat een signaal geeft wanneer de verbinding (deels) wegvalt.

Batterijen van de babyfoon

Plaats de draadloze babyfoon niet verder dan op drie meter afstand van uw kindje, zodat alle geluiden goed doorkomen. Bij een draadloze babyfoon met camera zult u een beetje moeten experimenteren. De afstand voor een goede verbinding is per apparaat soms verschillend. Zorg er ook voor dat de batterijen van de draadloze babyfoon goed zijn opgeladen. Onze babyfoons beschikken over een batterijcontrole. Daarbij ontvangt u een seintje wanneer de batterij bijna leeg is. Hou er wel rekening mee dat de batterijen van een babyfoon inclusief camera minder lang meegaan. De batterijen zijn binnen enkele uren leeg omdat het uitzenden van de beelden veel energie kost. Bovendien is het niet altijd nodig om uw baby in beeld te zien. Uiteindelijk gaat het erom dat u hoort wat er met het kleintje aan de hand is. Aan de andere kant is het wel een leuke aanvulling op de draadloze babyfoon. Kies dan ook het product waar u zich goed bij voelt.

Ongevaarlijke straling en babyfoons met een camera

Tegenwoordig worden er aan draadloze babyfoons strenge eisen gesteld. De apparaten dienen te voldoen aan bepaalde veiligheidsstandaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zo is er een vastgestelde norm voor de hoeveelheid straling van de draadloze babyfoon. Deze norm is vier keer zo laag als bij mobiele telefoons. De hoeveelheid straling van een smartphone of tablet ligt veel hoger dan die van een babyfoon. Leg deze apparaten nooit te dicht bij uw baby neer. U kunt het beste een afstand van ongeveer een meter aanhouden. Een draadloze babyfoon doet de gezondheid van uw baby dus geen kwaad. Uiteindelijk scheelt dit apparaat u behoorlijk veel stress. Het is niet meer nodig om telkens naar het kamertje van de baby te gaan, wat zorgt voor rust en gemak in huis. Dankzij de babyfoon met camera is het zelfs mogelijk om uw kleintje live in de gaten te houden. Daardoor weet u precies wat er aan de hand is in het babykamertje. Bovendien beschikken de babyfoons over een lampje waardoor u het kindje ook ’s nachts in de gaten kunt houden.

Wensenlijstje voor de draadloze babyfoon

Het kiezen van de juiste een draadloze babyfoon is best een uitdaging. Een tip is om vantevoren een wensenlijstje te maken. Waar moet de babyfoon allemaal aan voldoen? Beslis bijvoorbeeld of u een babyfoon met of zonder camera wilt. Een camera geeft veel rust, maar verbruikt ook meer batterijen. In dat geval zijn oplaadbare batterijen een verstandige keuze. Hou ook rekening met de prijs van de draadloze babyfoon. Een goedkopere variant is goed voor de portemonnee, maar heeft vaak een minder goed bereik. Uiteindelijk gaat het erom dat u de baby goed in de gaten kunt houden. Ook wanneer hij of zij even bij de buren logeert. Het is erg vervelend wanneer de verbinding wegvalt omdat er een aantal muren tussen zitten. Bij een draadloze babyfoon met een iets hoger prijskaartje heeft u minder last van dit probleem.

Vragen en advies

Kies de draadloze babyfoon die het beste bij jou eisen en wensen past. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een draadloze babyfoon? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenservice & Informatie