Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bellenblaasmachine

Een bellenblaasmachine hoort bij een feest

Wanneer heb je een bellenblaasmachine nodig? Eerder dan je denkt, zo blijkt. Nog niet zo lang geleden was het gemiddelde feest al geslaagd met een handvol gasten en een gevulde ijskast. Dat is vandaag de dag wel anders. Met name aan de ambiance wordt steeds meer aandacht besteed. Kies je in dat kader voor een thema als discobal, kinderparty of fantasiefeest dan komt de afdeling discoverlichting om de hoek kijken. Bij die categorie horen inmiddels behalve lampen ook meerdere gadgets als rookmachine en bellenblaasmachine. Er zijn inmiddels talloze varianten van dit apparaat op de markt die zelfs digitaal aangestuurd kunnen worden voor een professionele show. Een bellenblaasmachine is ook te koop in vele eenvoudige uitvoeringen. Zo zijn er modellen die speciaal gemaakt zijn voor gebruik door kinderen. Meestal echter is er sprake van (semi)professioneel gebruik, bijvoorbeeld bij verhuur ten behoeve van grotere evenementen. De machines worden zowel binnen als buiten gebruikt.

Bellen blazen, een korte historie

Voor zover bekend zijn de eerste afbeeldingen van het bellen blazen met behulp van kleipijpen te vinden op schilderijen uit de zeventiende eeuw. Deze grijpen terug op het aloude idee van de vluchtigheid van het bestaan, dat immers als een zeepbel uit elkaar kan spatten. In latere tijden fungeert het bellen blazen als symbool voor meer amoureuze zaken. Hoe dan ook, het entertainmentgehalte van het bellen blazen is vanaf de start behoorlijk hoog. Vanaf de 20e eeuw werd het als speelgoed voor kinderen verkocht, hetgeen uiteindelijk uitmondde in de eerste industriële productie van bellenblaasmachines door het bedrijf Chemtoy. Hier kwam ook voor het eerst marketing van de bellenblaasmachine om de hoek kijken. Uiteindelijk worden de zeepbelletjes in de jaren 60 zelfs een symbool van vrede en harmonie. Love, peace and bubbles. Daarmee start de definitieve opmars van de bellenblaasmachine.

Uitvoeringen bellenblaasmachine

De bellenblaasmachines in ons assortiment maken voor het blazen van de bellen gebruik van ventilatoren. Het betreft meestal een dubbele uitvoering, waardoor de totale luchtverplaatsing toeneemt. Omdat er uiteraard mechanische energie bij het bellen blazen te pas komt, hebben de machines een bepaald gewicht nodig zodat ze niet onbedoeld van hun plaats komen. Een gewicht van rond de 10 kg is vrij gebruikelijk. Verder is er vrijwel altijd sprake van een geïntegreerde vloeistoftank. Behalve een aan/uit knop is er meestal sprake van een afstandsbediening, waardoor u niet per se naast het apparaat hoeft te blijven staan. Gebruikt u de machine in een grotere setup, dan is het handig wanneer het apparaat over DMX functionaliteit beschikt. Hiermee kan het worden opgenomen in een systeem dat via DMX integraal kan worden aangestuurd. Zelfs automatisering qua tijdsverloop is daarbij mogelijk.

Accessoires bellenblaasmachine

Een bellenblaasmachine heeft uiteraard vloeistof nodig waarmee de bellen geblazen kunnen worden. Deze vloeistof komt in diverse kwaliteiten. Sommige zijn zelfs voorzien van een kleurstof, andere zijn beter geschikt om samen te werken met zogenoemd black light of UV licht. Ook de volumes verschillen. Je kunt globaal ervan uitgaan dat je met een liter vloeistof zo’n 2 uur lang bellen blazen kunt ononderbroken. Veel voorkomende volumes zijn 1 liter en 5 liter. Verder is het zo, dat niet alle vloeistoffen geschikt zijn voor elke bellenblaasmachine. Let daar goed op bij het bestellen van vloeistof voor uw machine. Ten slotte nog een waarschuwing. Dit soort vloeistoffen zijn uiteraard niet geschikt voor consumptie, let daar vooral goed op wanneer er kinderen in de buurt zijn.

Hoe werkt de bellenblaasmachine?

De bellen in de bellenblaasmachine worden gevormd door zeep, water en lucht. De bellenblaasmachine dompelt roterende stelen onder in de zeep- en wateroplossing en blaast met kracht lucht door de stelen om zo een stroom bubbels te creëren. De zeepmoleculen proberen zich van het water te scheiden en trekken daarbij hun moleculen uit elkaar. Zeep is beter bestand tegen verdamping dan het water, daardoor zijn dit soort bellen lichter dan gewone waterbellen en gaan ze langer mee. Hoewel het concept misschien eenvoudig lijkt, dient een doorontwikkelde vorm van een bellenblaasmachine ook een wetenschappelijk doel. Wetenschappers gebruiken het bijvoorbeeld voor ruimteonderzoek. Bubbels kunnen onherstelbare schade toebrengen aan machines. Het is ook denkbaar dat het gebruik van zeepbelenergie kan bijdragen aan een efficiëntere energieproductie in de toekomst.

Uw bellenblaasmachine online kopen

Een bellenblaasmachine koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over apparatuur of over de bezorging van uw bestelling? Of heeft u wellicht vragen over welke vloeistof te bestellen bij uw eigen bellenblaasmachine? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie