Kabels 
Overige Producten 
Account  

RS232 Kabel

Wanneer gebruikt u een RS232 kabel?

Het aansluiten van een printer aan de seriële poort van een PC is wellicht de bekendste toepassing voor een RS232 kabel. De oorspronkelijke RS232 standaard regelde echter de communicatie tussen modem en computerterminal. RS232 kan onderverdeeld worden in Data Terminal Equipment (DTE) en Data Circuit-Terminal Equipment/Data Communication(s) Equipment (DCE). Computers en beeldschermen hebben meestal DTE-connectoren en modems en printers DCE-connectoren. Er is tussen alle apparaten een grote verscheidenheid in de toekenning van de pinnen bij de RS232 connectoren. Weinig is in computer interfacing dan ook verwarrender dan het kiezen van de juiste RS232 kabel. Overigens is dat probleem bijna opgelost: al vanaf 2004 zijn computers steeds vaker zonder seriële poort verkocht.

Printerkabel, nullmodemkabel en monitorkabel

Welke RS232 kabel met welke connectoren heeft u nou nodig? RS232 is in het begin ontworpen voor een grote 25 pins sub-D connector. Later zijn er kleinere seriële poorten met 9 pins RS232 connectoren bijgekomen. Een printeraansluiting via een RS232 kabel bijvoorbeeld kan dus een 9-pins en een 25-pins variant hebben. Met name die laatste connector kan wel eens verwarring veroorzaken met een kabel voor de parallelle poort. Ook de monitor- of VGA-aansluiting wordt wel eens met een RS232 poort verwisseld. Controleer dus even goed uw apparaat en de betreffende connector zodat u ook de juiste RS232 kabel met de juiste connectoren bij ons bestelt. Voor de volledigheid: het gebeurt ook regelmatig dat 2 DTE apparaten direct met elkaar verbonden worden met een crosskabel of nullmodemkabel. Ook die hebben wij uiteraard in ons assortiment.

Koppelen, verlengen en schakelen met een RS232 kabel

Een RS232 kabel is er in vele afmetingen. Wij hebben seriële kabels vanaf 1,8 meter tot en met 10 meter. Heeft u langere kabels nodig? Geen probleem. Wij hebben diverse verlengkabels in ons assortiment zoals een verlengkabel van 25 meter. Verder hebben we verloopstekkers, koppelstukken en schakelaars in ons assortiment om een lange en/of flexibele RS232-verbinding te kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een handige RS232 schakelaar waarmee u 4 apparaten met een seriële aansluiting op 1 seriële ingang kunt schakelen.

USB en RJ45 naar RS232

U kunt verschillende standaarden aan elkaar koppelen met een RS232 kabel. Om oudere randapparatuur op een nieuwe computer aan te sluiten, kan een USB-RS232-omzetter gebruikt worden. Deze USB naar RS232 koppeling wordt ook wel USB naar serieel genoemd. Verder wordt ook vaker een verbinding van RJ45 naar RS232 gelegd. Een RJ-45 connector is een 8-polige modulaire connector die onder andere gebruikt wordt voor ethernet en ISDN-telefonie, maar dus ook voor RS-232.

Uw RS232 kabel kopen

Een RS232 kabel koopt u online bij Allekabels. Of u nu kabels of verloopstukken zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een RS232 kabel of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie