Kabels 
Overige Producten 
Account  

Data kabels

Top 10 Datakabel producten

De top-10 best verkochte Datakabel producten. Welk Datakabel product is op dit moment populair?
 
USB 2.0 kabel
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 2,79
Leverbaar: 6.120
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Micro USB kabel
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 3,99
Leverbaar: 14.409
Voor 22u besteld, morgen in huis!
IDE/ SATA converter
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 39,99
Leverbaar: 368
Voor 22u besteld, morgen in huis!
 U/UTP kabel Cat 5e
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 2,79
Leverbaar: 4.396
Voor 22u besteld, morgen in huis!
USB A naar RS232 1.5 meter
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 7,99
Leverbaar: 3.983
Voor 22u besteld, morgen in huis!
RS232 verlengkabel 2 meter
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 3,99
Leverbaar: 459
Voor 22u besteld, morgen in huis!
RS232 kabel 2 meter
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 4,99
Leverbaar: 1.591
Voor 22u besteld, morgen in huis!
Parallel verlengkabel
Verzending na 3-4 werkdagen
€ 13,99
Leverbaar: 890
Verzending na 3-4 werkdagen
Micro USB kabel
Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 2,99
Leverbaar: 8.822
Voor 22u besteld, morgen in huis!

Wat zijn datakabels?

De term wordt gebruikt voor een groot aantal verschillende soorten kabels die verschillende gebruiksdoeleinden hebben. Het staat in ieder geval vast dat er data worden overgedragen, maar waar deze data voor dienen verschilt per soort kabel en apparaat. Een USB-kabel kan bijvoorbeeld gebruikt worden om foto’s te verplaatsen van het ene naar het andere apparaat. Aan de andere kant bestaan er ook snoeren die data overdragen binnen bepaalde apparaten, zoals SATA-kabels. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt om onderdelen van een pc te verbinden met het moederbord waarop de processor zich bevindt. Dan zijn er nog netwerkkabels die gebruikt worden om apparaten met elkaar of met het internet te verbinden, een datakabel internet. Dit kan betekenen dat er data overgedragen worden tussen bijvoorbeeld een pc en een modem. Een datakabel kopen kan dus een aantal doeleinden hebben, welke datakabels voor welke bestemmingen bedoeld zijn wordt hieronder uitgebreider uitgelegd.

USB-kabels

Deze aansluitingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Pc’s zijn er standaard mee uitgerust, net als apparaten zoals smartphones en tablets. De versie die we gewend zijn op computers is USB-A. Deze is weer onder te verdelen in USB-A 2.0-, 3.0- of 3.1-verbinding. De connectoren zijn hetzelfde bij deze drie vormen van USB, maar de snelheid van dataoverdracht loopt op zodra het cijfer hoger wordt. Het is dus geen slecht idee om een snelle USB-A 3.0- of 3.1-datakabel aan te schaffen als u toekomstbestendig wilt zijn. Andere versies van USB hebben kleinere connectoren en worden vaak gebruikt voor mobiele apparaten (behalve USB-B, waarover later meer). Het grootste deel van de Android-smartphones gebruikt bijvoorbeeld micro-USB. Mini-USB (niet hetzelfde als micro-USB!) wordt vaak gebruikt door camera’s. Dan is er nog de USB C datakabel, een van de recentere connectorvormen. Deze aansluiting wordt bijvoorbeeld gebruikt op de nieuwe MacBooks van Apple, maar het is ook de standaardverbinding voor nieuwere smartphones van Samsung. Let bij het kiezen altijd goed op het type USB van uw apparaat.

Verdere apparaatkabels

Naast USB-datakabels blijft de lightning datakabel van Apple ook een vaste waarde, aangezien het aandeel iPhones op de smartphonemarkt geen tekenen van krimp vertoont. Deze datakabels, die normaliter aan één kant een USB-aansluiting en aan de andere kant een lightning-aansluiting hebben, zitten dan ook in ons assortiment. Verder moeten printers natuurlijk ook met uw pc verbonden kunnen worden. Dit gebeurt grotendeels door USB-B naar USB-A-verloopkabels. Deze vorm wordt bijna exclusief voor printers gebruikt, dus bij Allekabels worden deze datakabels dan ook aangeduid als printerkabels. In bepaalde gevallen worden ze echter ook voor andere apparaten gebruikt, zoals sommige externe harde schijven. Sommige oudere printers maken gebruik van parallelkabels, die grotere connectoren hebben en tegenwoordig niet meer gangbaar zijn. Er zijn echter nog apparaten in gebruik met deze datakabels, dus ontbreekt de parallelkabel ook niet in ons assortiment. Dezelfde situatie doet zich voor bij seriële datakabels, oftewel D-SUB. Deze aansluiting werd eveneens gebruikt voor pc-randapparatuur, maar is nu nagenoeg nergens meer te vinden.

IDE en SATA/eSATA

Buiten dataoverdracht tussen twee apparaten moet er binnen een computer ook data overgedragen worden vanuit de verschillende onderdelen, zoals de harde schijf of de dvd-lezer. Dit gebeurt meestal met IDE-, SATA- en eSATA-kabels. Als er dus een datakabel in uw pc niet meer functioneert of als u zelf uw eigen pc bouwt of aanpast bent u hier op de goede plek. Ons assortiment bevat ook verloopkabels met deze aansluiting, die bijvoorbeeld SATA naar USB converteren. Hiermee is het mogelijk om onderdelen zoals harde schijven of dvd-lezers, die normaal gesproken binnen in een pc functioneren, ook als externe apparaten te gebruiken door ze op de USB-poort van uw pc of laptop aan te sluiten.

Netwerkkabels

Netwerkkabels worden regelmatig datakabels genoemd. Deze zijn te verdelen in UTP- en FTP-kabels, wat een verschil in afscherming aangeeft. FTP-kabels zijn vooral bedoeld voor netwerken waar zware workloads overheen geleid worden, of om gebruikt te worden wanneer minder afgeschermde snoeren te storingsgevoelig zijn. UTP-kabels zijn de bekende internet-datakabels voor huis-, tuin- en keukengebruik. Een andere onderverdeling is de CAT-waarde, die aangeeft hoe snel UTP- en FTP-kabels zijn en hoe lang ze maximaal mogen zijn om goed te blijven werken. Verder verkopen wij crossover-kabels die een directe verbinding tussen twee apparaten tot stand kunnen brengen zonder tussenkomst van een switch of modem. Ook artikelen zoals wandcontactdozen en kabeltesters zijn verkrijgbaar. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina’s van de betreffende categorieën datakabels.