Kabels 
Overige Producten 
Account  

SATA Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 205 productenVolgende

Wat is een SATA kabel precies?

Een SATA kabel is een seriële kabel die gebruikt wordt voor het intern aansluiten van harde schijven, SSD schijven en dvd- of cd-spelers in een computer. De aansluiting wordt vooral veel gebruikt door mensen die zelf hun eigen PC bouwen of klussen aan computers, de kabels zijn een veel gebruikte manier om extra schijfruimte aan te sluiten op een computer. SATA kabels kunnen verwisseld worden terwijl de computer aan staat, ze zijn “hot swappable”, hoewel dit in de praktijk vaak niet lukt doordat er in de computerkast andere onderdelen in de weg zitten. SATA ondersteunt kabellengtes tot zo’n 90 – 100 cm, maar kortere kabels zullen voor betere verbindingen zorgen. Verder hebben SATA kabels minder last van verstoringen door crosstalk en elektromagnetische storingen dan hun voorgangers.

Waarom kiezen voor SATA kabels?

We gaven eerder al aan dat ze de opvolger zijn van PATA, gebaseerd op een parallelle verbinding, en van de IDE-bus. De voordelen van SATA kabels zijn dat deze kabels veel dunner en flexibeler zijn dan PATA kabels, waardoor dat deze minder plek in beslag nemen. Dat er hierdoor meer ruimte overblijft in de computerkast is gunstig voor de koeling van uw computer. Verder zult u met SATA kabels minder problemen ervaren met crosstalk en elektromagnetische storingen. In tegenstelling tot IDE-kabels kan SATA niet omgekeerd worden aangesloten en is er geen sprake meer van een gedeelde bus, waardoor er geen onderscheid meer is tussen master en slave.

eSATA of SATA?

Als u zich heeft verdiept in SATA kabels, dan bent u de term eSATA kabel vast ook al tegengekomen. Wat is nu precies het verschil tussen die twee, behalve een extra “e” in de naam? Die extra “e”geeft het verschil eigenlijk direct aan. Deze staat namelijk voor “External” en dat is precies wat een eSATA kabel is: de externe variant van SATA. Deze kabels gebruikt u voor het extern aansluiten van een SATA schijf. Naast het feit dat deze kabels extern gebruikt worden, hebben deze ook andere connectoren dan de standaard SATA kabel. Dit is opzettelijk gedaan om verwarring tussen de kabels te voorkomen. Verder gaat het bij deze kabels om ronde, afgeschermde kabels die beschermd zijn tegen elektromagnetische storing. Waar SATA kabels maar lengtes tot 1 meter ondersteunen kunt u met eSATA kabels lengtes tot wel 2 meter behalen.

Converters en andere accessoires

Naast de standaard SATA kabel heeft Allekabels ook verschillende converters, adapters en verloopkabels voor u in het assortiment. Hiermee maakt u zowat elke SATA connectie die u kunt bedenken eenvoudig mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een SATA – USB converter, waarmee u uw SATA kabel gemakkelijk kunt aansluiten via een USB poort. Verder hebben veel ATA-schijven naast een SATA aansluiting ook nog een Molex voeding nodig. Ook hiervoor bieden wij verschillende oplossingen in de vorm van verloopkabels met SATA connectors en aansluitende Molex-pluggen. Bekijk snel ons complete assortiment voor alle SATA kabels en andere opties en bestel alles in 1 keer, dan heeft u gelijk alles in huis om aan de slag te gaan met uw computer.

Uw SATA kabel online kopen

Een SATA kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie