Kabels 
Overige Producten 
Account  

Bluetooth Adapter

Het bereik van uw Bluetooth adapter

Het bereik van uw Bluetooth adapter is afhankelijk van de klasse. We onderscheiden binnen ons assortiment drie klassen. Het bereik in de praktijk hangt af van de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt, bijvoorbeeld omdat er apparaten in de omgeving staan die het signaal verstoren. Vaak komt het voor Klasse 1 neer op zo’n 20-30 meter en voor Klasse 2 op 5-10 meter. Zit u met uw apparaat in dezelfde ruimte als de ontvanger, dan werkt een klasse 2 adapter normaal gesproken prima.
  • Klasse 1: Voor langeafstandsverbindingen (tot ~100m)
  • Klasse 2: Voor normaal gebruik (tot ~10m)

Overdrachtssnelheid

De snelheid van de Bluetooth adapter hangt af van de Bluetooth-versie. Hiervan zijn ondertussen vier versies uitgebracht, waarbij enkele tussentijdse updates zijn verschenen. Bij enkele adapters staat dat er gebruik wordt gemaakt van EDR. Dit staat voor enhanced data rate, wat betekent dat data sneller wordt verstuurd dan bij de adapters zonder EDR met dezelfde Bluetooth-versie.
  • Versie 1: datasnelheid tot 1 Mbit/s.
  • Versie 1.2: datasnelheid tot 2 Mbit/s, verbeterde spraakkwaliteit en audio-overdracht.
  • Versie 2: Datasnelheid tot 3 Mbit/s en lager stroomverbruik (wat de levensduur van de batterij verlengt).
  • Versie 2.1: Ten opzichte van versie 2 verbetert zowel de snelheid als het lage stroomverbruik.
  • Versie 3: Datasnelheid tot 24 Mbit/s.
  • Versie 4: Datasnelheid tot 24 Mbit/s, maar energiezuiniger dan versie 3.

Bluetooth adapters en ontvangers

Naast Bluetooth USB adapters, bestaan er ook Bluetooth zenders en ontvangers. Waar een USB adapter wordt gebruikt om de zender van een Bluetooth-verbinding te voorzien, zijn de ontvangers juist bedoeld voor de andere kant: ze worden gebruikt om van bijvoorbeeld een audio-installatie een Bluetooth-ontvanger te maken. Dat niet alleen, maar ook actieve luidsprekers, autoradio’s en headsets kunnen op deze manier een Bluetooth-verbinding maken. Zo luistert u waar en wanneer u wilt naar uw favoriete muziek, zonder dat hier veel kabels aan te pas moeten komen.

Een Bluetooth adapter online kopen?

Een Bluetooth adapter koopt u online bij Allekabels. Voor 22 uur besteld? Dan heeft u morgen uw bestelling al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Heb je nog vragen? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar en staat je graag te woord. Ook voor je schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar!

Klantenservice & Informatie