Kabels 
Overige Producten 
Account  

Dashcam

Dashcam: hoe kies ik er een?

Een dashcam heeft enkele functies die bij elk model, goedkoop of high end, standaard zijn. Het opnemen van video is er daar 1 van. Audio eigenlijk ook. Voor wat betreft beeld: hoewel de resolutie van de opname van de camera nog wel eens wisselt, is het beeld over het algemeen goed bruikbaar. Met een dashcam met resolutie 1920 bij 1080 zit u altijd goed. Video-opnames van de camera worden opgeslagen op micro SD kaartjes. Deze kaartjes worden niet meegeleverd, u zult er dus een bij uw camera moeten kopen. Vaak ziet u op opnames ook de tijd en zelfs de plaats vermeld. Zo kunt u uw routes volledig gedocumenteerd weergegeven. Hiertoe heeft u wel een dashcam met GPS functionaliteit nodig. Deze koppelt de GPS data met het videobeeld.

Nachtzicht en bewegingssensor

Wilt u ook bij minder helder licht of zelfs ’s nachts opnames maken, dan kunt u kiezen voor een dashcam met nachtzicht. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meest goedkope uitvoering niet in alle situaties een voldoende helder beeld zal geven. Check dus altijd even het betreffende product als u vooral deze functie wil gebruiken. Een andere handige functie is autostart en een bewegingssensor. Houd er hierbij wel rekening mee dat daartoe de dashcam continu van stroom voorzien moet worden. Die functie waarbij in een permanente voeding via de accu wordt voorzien, kunt u vergelijken met de voeding van een koelbox in de auto.

Smartphone, WiFi en G-functie

Sommige modellen dashcam zijn voorzien van een wifi functie. Met een dashcam met wifi kunt u uw video’s via een draadloze verbinding delen, bijvoorbeeld met een smartphone of tablet. Een andere handige functie bij een dashboard camera is de G functie. Daarbij wordt de opnamestand vanzelf geactiveerd bij abrupte veranderingen, zoals bij een noodstop of een ongeval. Andere opties zijn meldingen die de dashcam geeft wanneer u sneller rijdt dan de advies snelheid. Dat gebeurt ook bij een GPS systeem in uw auto. Ten slotte is er ook de mogelijkheid tot het geven van een melding door de dashcam wanneer u te dicht op uw voorganger rijdt.

Dashcam: tips

Voordat u een dashcam gaat bestellen, houd zoals gezegd wel goed rekening met de wijze van montage en stroomvoorziening. De dashcam wordt standaard op de autoruit geïnstalleerd, meestal in het midden. Als u al een navigatiesysteem daar heeft, wordt het een beetje druk. Goed organiseren dus. Het spreekt verder vanzelf dat als de autoruit niet schoon is, het beeld ook niet al te briljant is. Iets dat ook het beeld kan verstoren, zijn rondslingerende spullen op het dashboard. Verder is het logisch dat uw camera goed ingesteld moet zijn nadat u hem heeft geïnstalleerd. Controleer de juiste hoek en resolutie. Ten slotte: zonder stroom functioneert uw camera niet. Let er dus goed op dat per abuis niet een automatisch startende dashcam uw accu leegtrekt.

Uw dashcam online kopen

Een dashcam koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over auto accessoires of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie