Kabels 
Overige Producten 
Account  

Auto Luidspreker

Welke auto luidspreker heb je nodig?

Er zijn opbouw en inbouw auto speakers voor uw auto te koop. Hoewel opbouw auto speakers wat makkelijker te monteren zijn, kiezen de meeste mensen toch voor inbouw auto speakers. Weliswaar moet u eventueel een uitsparing maken in autodeur of hoedenplank voor een inbouw auto speaker, maar uiteindelijk zijn de auto speakers op die manier wel bijna onzichtbaar. Om zowel lage als hoge tonen te kunnen weergeven worden verder vaak meerdere auto speakers gebruikt. Bij gebruik in een auto zijn die vaak in één en hetzelfde chassis gemonteerd om zo ruimte te besparen. Hoewel het één luidspreker lijkt, zijn het er dan toch 2 of soms 3 in een. Erg handig! Let er verder op dat u een auto luidspreker koopt die voldoende vermogen aankan. Doet u dat niet, gaat zo´n auto speaker vervormen als u de autoradio hard zet.

Boem boem boem en tss tss tss

Een 2 weg auto luidspreker systeem scheidt de lage bastonen en de hoge tonen van elkaar door middel van een filter. Hoge tonen worden naar een kleine zogenoemde tweeter gestuurd die zich in het midden van de auto luidspreker bevindt. De lage tonen worden weergegeven door de eigenlijke auto speaker. Vrijwel al onze sets auto luidspreker zijn een 2 weg systeem. Wilt u extra lage tonen weergeven, lager dan pakweg 80 Hz? Een baspijp in de auto leggen helpt een beetje, maar niet echt. Beter kunt u dan naast de set auto luidsprekers een subwoofer auto aanschaffen. Een subwoofer auto wordt afzonderlijk aangesloten en gemonteerd. Let er daarbij goed op of uw autoradio of versterker wel over een separate subwoofer auto uitgang beschikt.

Auto luidspreker en impedantie

Let er bij het online bestellen van uw auto luidspreker of subwoofer auto goed op dat u speakers met de juiste impedantie bestelt. Impedantie betekent de “weerstand” die optreedt wanneer een auto luidspreker met een versterker wordt verbonden. Hoewel de meeste mensen denken dat teveel weerstand schade veroorzaakt, is dat juist andersom. Is de weerstand te laag, kan de versterker worden beschadigd omdat hij veel meer vermogen wil afgeven en daardoor oververhit raakt. Is de weerstand van de auto luidspreker hoger dan de versterkerweerstand raakt niets beschadigd, maar gaat het gewoon wat minder hard. Vinden de buren fijn.

Inbouw accessoires voor auto speakers

Natuurlijk houdt het assortiment van Allekabels niet op bij auto speakers alleen. We hebben alles in huis om de audio in uw auto van een hoog niveau te maken. We hebben de juiste auto speaker kabel voor een veilige installatie van uw nieuwe auto speakers. Sluit vervolgens de radio ook goed aan met een autoradiokabel en vind tal van handige autoradio accessoires waarmee u uw audiosysteem nog verder optimaliseert. Maak wel van tevoren een plan en win eventueel wat extra informatie in: auto speakers inbouwen is soms best lastig vanwege de bekabeling die moet worden doorgevoerd. Hoewel niet veroorzaakt door luidsprekerbekabeling, is brom door een aardlus knap irritant. Het inbouwen van de auto luidsprekers zelf valt meestal mee, omdat er uitsparingen in de deuren of hoedenplank zijn voorzien. Ook de aanpassing van de auto speakers is meestal standaard 4 Ohm vanwege de geringe voedingsspanning die een gewone 12V auto accu levert. U kunt ook overwegen om online de auto speakers te bestellen en deze te laten inbouwen.

Uw auto luidspreker online kopen

Een auto luidspreker koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een auto luidspreker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie