Overige Producten 
Kabels 
Account  

Autoradio Accessoires

Autoradio accessoires, waarvoor gebruikt u ze?

Het is bijvoorbeeld mogelijk om met autoradio accessoires een mp3 speler, iPod, tablet of uw mobiele telefoon op een autoradio aan te sluiten die hier eigenlijk geen aansluiting voor heeft. Andere autoradio accessoires zijn bedoeld voor het verbeteren van de audiokwaliteit waardoor u zonder storingen van uw favoriete liedjes op de radio kunt genieten. Welke autoradio accessoires u precies moet gebruiken om deze doelstellingen te bereiken kunt u lezen op deze pagina met koopadvies over de diverse autoradio accessoires die in ons assortiment te koop aangeboden worden. In deze tekst kunt u algemene informatie over de verschillende accessoires vinden die niet in de specificaties op de productpagina’s staan. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u een mp3 speler op een autoradio kunt aansluiten? Of waarom u altijd een set met verschillende zekeringen paraat moet hebben voor uw autoradio? Lees dan verder.

Compressed audio (MP3, M4A etc.) luisteren via autoradio accessoires

Tegenwoordig luisteren veel mensen in de auto niet meer naar de radio. Ook cassette- en cd-spelers behoren tot de verleden tijd. Mensen dragen hun favoriete songs nu overal bij zich op hun telefoon of mp3 speler. Moderne autoradio’s worden om deze reden uitgerust met verschillende aansluitingen waarmee deze apparaten aan de radio gekoppeld kunnen worden. Het enige dat u in dat geval nodig heeft om mp3’s te luisteren is een autoradio kabel. Beschikt uw radio echter niet over deze aansluitingen dan kunt u nog altijd mp3’s luisteren met behulp van speciale autoradio accessoires. In het aanbod op deze pagina vindt u verschillende autoradio accessoires waarmee het mogelijk is om de muziek op uw telefoon of iPod ten gehore te brengen op een radio die niet over de juiste aansluitingen beschikt. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door een signaal uit te zenden over een FM-frequentie. Een andere mogelijkheid is een cassette adapter die u in een cassettespeler opening van een autoradio kunt steken om via dit geluidskanaal de mp3 muziek van uw mobiel af te spelen.

Zo gebruikt u een FM-transmitter

Een autoradio accessoire die veel gebruikt wordt voor het doeleinde om mp3 te luisteren via een autoradio is de FM transmitter. Dit is een accessoire voor de autoradio waarmee u de muziek op uw smartphone, tablet, iPod of mp3-speler kunt uitzenden via een FM-frequentie. Vervolgens kan je met een FM autoradio deze frequentie opvangen en je eigen muziek via de openbare radiofrequenties beluisteren. De transmitters zijn zeer handige autoradio accessoires voor iedereen die graag een makkelijker manier tot zijn beschikking wil hebben om mp3’s in zijn of haar auto af te spelen. De auto accessoire kunt u als volgt gebruiken. Eerst sluit u de transmitter op een stroomvoorziening aan. In een auto kunt u hier de sigarettenaansteker aansluiting voor gebruiken. Dit voorziet het apparaat van een 12V stroomaansluiting. Vervolgens sluit u de telefoon of mp3 speler aan via een van de verschillende aansluitmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld een 3.5mm jack of een USB aansluiting zijn. De laatste stap is het instellen van een FM-frequentie op de transmitter en deze opzoeken op uw autoradio. Voor de beste audiokwaliteit kiest u een frequentie die vrij is en nog niet door een radiostation wordt gebruikt.

Zekeringen en kabels voor autoradio’s

Een autoradio is een accessoire die u aansluit op het stroomcircuit van uw voertuig. Als u de muziek lekker luid wilt afspelen in de auto dan zullen de autoradio accessoires behoorlijk wat stroom verbruiken. Door het hoge vermogen aan stroomverbruik is het slim om als autoradio accessoires ook een assortiment aan autozekeringen paraat te hebben. Het kan namelijk best een keer voorkomen dat de stroomvoorziening voor de autoradio onderbroken wordt. De oorzaak hiervan is in de meeste gevallen een gesprongen autozekering. De autoradio heeft korte tijd voor overbelasting gezorgd en daardoor is de zekering gesprongen. Een probleem dat u eenvoudig op kunt lossen door de gesprongen zekeringen te vervangen. In ons assortiment autoradio accessoires vindt u nog meer handige hulpmiddelen. Een aardlus isolator bijvoorbeeld waarmee u brom als gevolg van een aardlus op kunt lossen, of een kabeloog of autostekker die goed van pas komen bij het aansluiten van de autoradio accessoires.

Autoradio accessoires kiezen

Zoals u van Allekabels gewend bent, bestaat ons aanbod van producten uit de allerbeste varianten in verschillende prijsklassen. Deze stelling gaat uiteraard ook op voor ons aanbod autoradio accessoires. U kunt in deze categorie diverse autoradio accessoires kopen om heerlijk uw favoriete muziek in de auto te beluisteren. Bent u op zoek naar andere autoradio accessoires die niet op deze pagina staan? Dan zou het kunnen dat u deze in een andere categorie op onze website kunt vinden. Voor autoradio kabels en luidspreker kabels hebben we bijvoorbeeld aparte categorieën opgezet. Ook diverse auto luidsprekers worden op de website aangeboden. Deze autoradio accessoires staan dus niet op deze pagina vermeld, maar kunt u vinden in het overzicht aan de linkerkant onder auto accessoires. Als u precies weet welke autoradio accessoires u nodig heeft dan is het lekker makkelijk als u deze online kunt kopen en de producten de volgende dag al bij u thuis worden afgeleverd.

Uw autoradio accessoires online kopen

Heeft u aan de hand van bovenstaande info beslist welke autoradio accessoires het meest geschikt zijn? Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over autoradio accessoires of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie