Overige Producten 
Kabels 
Account  

Alcoholtester

Een alcoholtester kan levens redden

Met een paar euro’s vermijdt u dat een waardevol mensenleven op het spel staat. Zonder u te vervelen met getallen en statistieken die het belang onderstrepen van een adem tester kopen om de hoeveelheid alcohol in het bloed te testen, is gezond verstand al voldoende. Zelfs de professionele uitvoeringen hoeven qua prijs niet af te schrikken als u veel op weg bent. Een alcoholtester is klein en handig mee te nemen zodat u reeds tijdens uw aanwezigheid in een uitgaansgelegenheid een snelle test kunt doen. Daarom is het ook niet handig om, zoals vaak aanbevolen, de adem tester in de auto te laten. Voorkomen is beter dan genezen.

Waar het op aankomt bij een alcoholtester

De adem tester meet niet alleen het promillage. Hierin onderscheiden zich de duurdere en goedkopere modellen alcoholtester van elkaar, evenals in de nauwkeurigheid van het meetproces. Bent u iemand die normaliter beroepsmatig vaak onderweg is, dan is toch een nauwkeurig model de beste keuze vanwege het beste resultaat. Hierbij ligt de meetprecisie of -afwijking bij ongeveer 0,01 promille. Tevens is deze alcoholtester betrouwbaar en stabiel. Hij is bij veelvuldig gebruik nog steeds accuraat, de ongevoeligheid voor omgevingsinvloeden als temperatuur en luchtvochtigheid is ook na langer gebruik gegarandeerd.

Kalibratie en nauwkeurigheid

Meetapparatuur zoals een alcoholtester moet gekalibreerd (geijkt) zijn, wil ze nuttig zijn. De duurdere modellen voldoen hieraan. Ze hebben tevens een groter detectiebereik dan de eenvoudige types, die meer bedoeld zijn voor sporadisch gebruik. In dat geval is er sprake van een plastic buidel, waarin door het blazen een chemische reactie plaatsvindt. Verkleuring in het mondstuk laat vervolgens zien of u verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer of dat beter niet kunt doen. Bij de duurdere uitvoeringen is er een nauwkeurige cijfermatige digitale uitlezing.

Praktische kant: Frankrijk

In Frankrijk is het verplicht om een adem tester in tweevoud in de auto te hebben. Deze moeten voldoen aan het zogenoemde NF-keurmerk. Deze Norm Française is een Franse certificering die betrekking heeft op alles wat met hygiëne van doen heeft. In ons assortiment staat expliciet vermeld als een bepaald model eraan voldoet. De volledige norm heet: NF X20-702 voor wegwerpmodellen en NF X20-704 voor elektronische uitvoeringen. Deze codes staan op de verpakkingen vermeld. Voor deze norm geldt, net als in Nederland, een promillage van maximaal 0,5 promille. De boetes zijn fors! Daar wegen de paar euro’s, zelfs bij de duurdere modellen alcoholtester, niet tegenop. Afgezien van het feit dat een mensenleven onbetaalbaar is.

Online uw adem tester kopen

Een adem tester kopen doet u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over adem testers of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie