Overige Producten 
Kabels 
Account  

Achteruitrijcamera

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

Achteruitrijcamera, wanneer heeft u er een nodig?

Een achteruitrijcamera zit niet standaard in elk voertuig. In principe zou iedereen een dergelijke camera goed kunnen gebruiken. Een chauffeur die nooit achteruit rijdt, bestaat immers niet. Het wordt niet voor niets tot in den treure getraind tijdens de praktijklessen voor een rijexamen. Iedereen die wel eens een auto rijdt, weet dan ook dat sommige situaties niet handig zijn om overzicht te behouden rondom het hele voertuig. Berucht zijn de beschadigingen door “onzichtbare” paaltjes, borden en andere obstakels aan de zijkant en achterkant van een voertuig. Zolang het blijft bij blikschade zoals deuken en krassen is dit niet zo’n probleem, ongelukken met personen zijn ernstiger. Kortom: heeft u een voertuig dat standaard niet beschikt over voorzieningen om een goed overzicht rondom het hele voertuig te hebben, is het een goed idee om aanvullende voorzieningen zoals een achteruitrijcamera te (laten) installeren.

Hoe werkt een achteruitrijcamera?

Een achteruitkijkspiegel geeft u enigszins zicht op wat er aan de achterkant van uw auto gebeurt, maar doet dat in spiegelbeeld. Een achteruitrijcamera geeft daarentegen precies weer wat zich aan de achterkant bevindt, het is dus een gespiegeld beeld van wat u ziet in uw achteruitkijkspiegel. Dat is een nogal omslachtige manier om te zeggen dat u alles zo ziet zoals het in werkelijk is, dat is de clou. Omdat uw brein niet het spiegelbeeld weer hoeft te corrigeren naar “gewoon” zicht, kunt u gemakkelijk achteruit parkeren ook daar waar het zicht echt belemmerd wordt. Het helpt u ook de dode hoek te overwinnen en voorkomt zo beschadiging aan uw auto of aan andere spullen. Doordat het beeld niet vervormd is, kunt u meer adequaat reageren op wat u ziet. Behalve een beter beeld, zijn er ook diverse hulpmiddelen zoals parkeersensoren en een alarm die bijdragen aan een optimaal idee van wat er precies aan de achterkant gebeurt. Er zijn meerdere maten monitor verkrijgbaar, zorg dat deze passen bij uw voertuig en uw beeldvoorkeur.

Parkeersensoren of parkeercamera?

De achteruitrijcamera’s zijn allen voorzien van een achteruitrij alarmfunctie. Dat kan een zoemer, pieper, lichtsignaal of andere voorziening zijn die uw aandacht trekt. Uiteraard uitsluitend wanneer u achteruit rijdt. Hetzelfde effect krijgt u met losse parkeersensoren, maar het blijkt dat de meeste chauffeurs het prettig vinden als ze naast enkel de alarmfunctie ook visueel overzicht hebben en daardoor adequaat kunnen reageren. Natuurlijk is er wel een verschil in kosten, een achteruitrijcamera is duurder dan een set parkeersensoren met alarm. Een ander nadeel van parkeersensoren zonder camera is dat ze voor sommige voertuigen zoals caravans niet of minder geschikt zijn. Bedenk dus wat u nodig heeft voordat u kiest voor parkeersensoren dan wel voor een achteruitrijcamera. Sommige modellen achteruitrijcamera hebben een dubbele functie, u kiest voor gezamenlijk of afzonderlijk gebruik.

Hoe kiest u een achteruitrijcamera?

Allekabels heeft meerdere modellen in haar assortiment accessoires voor voertuigen. Zo hebben wij complete systemen achteruitrijcamera met parkeersensoren inclusief alle aansluitmaterialen in ons assortiment. Bij elk product wordt beschreven voor welk soort voertuig ze geschikt zijn. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de breedte en de lengte van het voertuig. Hiermee hangt samen het zogenoemde waarnemingsbereik. In dat kader: ook de hoek die de parkeersensoren kunnen “waarnemen” wordt bij de specificaties aangegeven. Verder wordt beschreven de vereiste werkspanning van de in te bouwen componenten zoals parkeersensoren. Van alle componenten worden uiteraard de afmetingen beschreven zodat u zeker weet dat u ze ook kunt inbouwen in uw voertuig. Een bijzonder model is de achteruitrijlamp met alarm. Deze vervangt de originele autolamp en vergt niet of nauwelijks inbouwacties.

Parkeersensoren en andere losse onderdelen

Niet alleen hebben wij complete systemen achteruitrijcamera met monitor in ons assortiment. Wij verkopen ook losse onderdelen dan wel deelsets, zoals sets achteruitrijcamera parkeersensoren. Deze sets worden gevormd door de parkeersensoren plus zoemer en bekabeling. Er wordt dus geen display meegeleverd. De parkeersensoren zijn vrijwel volledig waterbestendig. De sets worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en een heldere handleiding op papier en/of online om de parkeersensoren in te (laten) bouwen. De parkeersensoren verschillen qua waarnemingsbereik omdat uiteraard ook de grootte van uw voertuig verschilt. Kijkt u wel even op de betreffende productpagina of uw voertuig geschikt is voor de parkeersensoren. De huidige modellen wijken qua afmetingen af van de oude types, mocht u parkeersensoren willen vervangen moet u daar goed op letten. Ook voor wat betreft elektrische specificaties kunnen en verschillen optreden, dat is van belang wanneer u een bestaande set wil uitbreiden. Twijfelt u, bel dan even naar onze klantenservice die u van de juiste informatie zullen voorzien, ook wanneer u vragen heeft over het inbouwen van de parkeersensoren.

Monitor met afstandsbediening voor achteruitrijcamera

In ons assortiment vindt u ook losse achteruitrijcamera monitoren. Er zijn LCD schermen en TFT LCD schermen die geschikt zijn om samen te werken met parkeersensoren en dergelijke. De camera’s dan wel de monitoren zijn voorzien van een draadloze afstandsbediening, waarmee u in en uit kunt zoomen. Over het algemeen is de schermgrootte 3,5 inch of een vergelijkbare afmeting. Groot genoeg om gevaar te zien of goed te parkeren dus. Het scherm wordt ook gebruikt om meldingen en waarschuwingen te geven. Ook als u dus iets minder goed hoort, kan een display verbonden met een achteruitrijcamera u van nut zijn. Als u zelf een set achteruitcamera samenstelt met monitor en parkeersensoren, kijk dan even goed naar de betreffende in- en uitgangen van deze apparaten. Als ze niet geleverd worden met de benodigde aansluitmaterialen, kunt u deze via Allekabels meteen mee bestellen.

Inbouwen van een achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera’s die wij in ons assortiment hebben, zijn alle eenvoudig in te bouwen. U kunt de inbouwhandelingen verdelen over het inbouwen van de parkeersensoren, het plaatsen van de camera en display en het aanleggen van de bekabeling. Al naar gelang het type parkeersensoren verschilt de wijze van inbouwen. Tegenwoordig zijn de parkeersensoren steeds platter en kleiner, de inbouw is dus aanmerkelijk vereenvoudigd ten opzichte van enkele jaren geleden. Soms kunt u ook enkele parkeersensoren toevoegen aan een bestaande set, zodat u nog meer overzicht krijgt. Handig is om het juiste gereedschap zoals schroevendraaiers, kniptangen en eventueel een multimeter bij de hand te hebben. Overigens kunt u die natuurlijk ook in een koop online met uw achteruitcamera mee bestellen, indien u bijvoorbeeld nog geen multimeter heeft. De camera wordt veelal geschroefd, het display vaak met een zuignap bevestigd. Nadat de bekabeling correct is gekoppeld, kunt u de instellingen van de achteruitrijcamera aanpassen. Dat gebeurt meestal via het display en soms via de afstandsbediening, al naar gelang de uitvoering achteruitrijcamera die u heeft gekocht.

Uw achteruitrijcamera online kopen

Een achteruitrijcamera en alle bijbehorende accessoires koopt u online bij Allekabels. Ook indien u aanvullende gereedschap zoals een multimeter nodig heeft, bestelt u dat gewoon samen met uw achteruitrijcamera in een koop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u morgen al uw achteruitrijcamera inclusief bekabeling en gereedschap in huis! Heeft u nog vragen over een achteruitrijcamera, over accesoires of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen over bijvoorbeeld het inbouwen van een achteruitrijcamera zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie