Tulp kabels kopen en morgen de bestelling in huis | Allekabels.be "
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Tulp kabel

Tulp audio stekker - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,69
Tulp audio stekker - Velleman
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,79
Tulp audio stekker - Allteq
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,29
Tulp audio koppelstuk - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,19
Tulp audio chassisdeel - HQ Products
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,49
Tulp audio chassisdeel - HQ Products
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,29

Wat is een tulp kabel?

Dit type kabel is een van de meest gebruikte kabels in de audiotechniek. Een van de voordelen van dit type en de connector met dezelfde naam is de goede afscherming tegen interferentie van buitenaf. Op deze manier kunt u ongestoord van uw favoriete audiotracks genieten. Een tweede voordeel van dit type is dat het bijzonder eenvoudig is aan te sluiten. Omdat de connector een ronde coaxiaalstekker is, past deze zonder problemen in elk tulpchassisdeel. De connector wordt bij het insteken door het klemmechanisme voor de binnenpen en het klemmechanisme voor de afscherming stevig beetgehouden. Verwijderen is simpel, u pakt de plug stevig beet en trekt hem daarna uit de aansluiting van het audio-apparaat. Let op: trek nooit aan het snoer, hierdoor kunnen de geleiders in de bekabeling intern beschadigd worden waardoor u een krakend of helemaal geen audiosignaal heeft. Voor de overdracht van een stereosignaal is een dubbele bekabeling nodig. De ene draad zorgt voor de overdracht van het linkerkanaal, de andere draad zorgt voor de overdracht van het rechterkanaal.

Aansluiten

Let op dat u bij het aansluiten van een snoer van dit type uw audio-installatie helemaal zacht of uit zet. Doordat de middenpen van de connector uitsteekt, maakt deze eerder contact in het chassisdeel dan de afschermingsring. Hierdoor krijgt uw versterker een signaal met veel 50Hz brom te verwerken, iets dat kan resulteren in een luide brom uit de luidsprekers als de versterker niet helemaal zacht of uit staat. De tulpstekkers voor audio-apparatuur zijn kleurgecodeerd. De rode kleur wordt gebruikt voor het rechterkanaal, en de witte kleur wordt gebruikt voor het linkerkanaal. Als u zich aan deze kleurcodering houdt, weet u altijd zeker dat u de stereokanalen correct aansluit. Omdat de signalen van het linker- en rechterkanaal in zowel de kabel als in de stekker fysiek gescheiden zijn, zorgt dit voor een uitstekende kanaalscheiding. In de praktijk zult u met een exemplaar van goede kwaliteit geen last van overspraak tussen het linker- en rechter kanaal ondervinden.

Soorten

Naast de standaard bekabeling leveren wij ook diverse andere soorten kabels. De jack naar tulp kabel heeft aan de ene kant een 3,5 millimeter jack connector en aan de andere kant twee tulpconnectors. Dit is bijzonder handig als u de audio-aansluiting van een smartphone of tablet direct op de tulp audio-ingang van een versterker wilt aansluiten. De standaard jack - tulp kabel heeft aan beide kanten een male connector, maar deze versie is ook te leveren met female tulp en / of female 3,5 jack plug. De XLR-plug is een plug die veel in de professionele audiowereld wordt gebruikt. Met tulp naar XLR kunt u eenvoudig audio-apparatuur of microfoons die voorzien zijn van een XLR plug op apparatuur met tulpingangen aansluiten. Wilt u audiosignalen over een grote afstand transporteren dan kunt u gebruikmaken van tulp naar UTP balun. Balun is een samentrekking van balanced – unbalanced. Een tulp kabel is niet gebalanceerd, UTP is wel gebalanceerd. Door het gebruik van een UTP-tulp balun is het mogelijk om audio ongestoord via UTP te transporteren.

Andere toepassingen

De tulp kabel wordt niet alleen voor overdracht van audiosignalen gebruikt, maar wordt ook vaak ingezet voor de overdracht van analoge videosignalen. Voor de overdracht van een composiet videosignaal en stereo audiosignaal wordt een drievoudige versie gebruikt. De rode en witte connectors worden voor het rechter- en linker audiosignaal gebruikt. De gele connector wordt voor het composiet video signaal gebruikt. Om een hogere kwaliteit videosignaal te kunnen overdragen, wordt het signaal in verschillende componenten overgedragen. Dit staat bekend als een component videosignaal. Hierbij worden de connectorkleuren rood, blauw en groen gebruikt. Dit om een goed onderscheid te hebben met een composiet videosignaal. Apparaten die uitgerust zijn met een coaxiale SPDIF aansluiting zijn te herkennen aan de oranje chassisaansluiting. Voor bijzondere toepassingen leveren wij een aantal speciale producten. Met het koppelstuk kunt u twee kabels met male connectors met elkaar verbinden en zo één lang snoer maken. Met een splitter of splitterkabel kunt u een signaal splitsen en naar meerdere apparaten leiden. Voor de veeleisende audioliefhebber hebben wij een ruim assortiment van deze bekabeling in professionele kwaliteit.