Kabels 
Overige Producten 
Account  

Subwooferkabel

Subwooferkabel: how low can you go?

Veel speakers geven frequenties beneden de 40 Hz niet of niet goed weer. Een subwoofer geeft echter, ruwweg, de lage tonen weer beneden de 80 Hz. Dat is dus behoorlijk laag. De meeste subwoofers zijn actief, dat wil zeggen dat zij een eigen versterker aan boord hebben, dit in tegenstelling tot vrijwel alle “gewone” luidsprekers. Het voordeel van een eigen versterker is vooral dat deze volledig afgestemd kan worden op het weergeven van specifieke frequentiebereiken zoals in dit geval lage tonen. Niet alleen hebben lage frequenties veel vermogen nodig, ook kunnen zaken als kantelfrequentie nauwkeurig worden ingesteld. Het is uiteraard onzinnig om zoveel moeite te doen bij het ontwerpen van een lagetonenspeaker en deze dan met een slechte kabel aan uw installatie te koppelen. Een specifieke subwooferkabel is dus wel degelijk zinvol.

Uitgangen en ingangen

Om een subwoofer aan te sluiten, moet u weten welke ingang er op uw subwoofer zit. Soms is er een ingang voor een enkele tulpkabel, anderen hebben een input voor een dubbele tulpkabel (stereo) en weer anderen hebben alleen een eenvoudige speakerkabelklem. Als u vervolgens ook weet welke uitgang er op uw versterker zit, kunt u in elk geval al bepalen hoe de connectoren aan beide kanten van uw subwooferkabel eruit moeten zien. Soms zijn ingang en uitgang niet hetzelfde en heeft u een verloopplug nodig, ook die hebben wij in ons assortiment. Meestal zoekt u een subwoofer tulp kabel, ook wel bekend als subwoofer RCA kabel. Als u weet welke pluggen u nodig heeft, kunt u kijken naar de gewenste kwaliteit subwooferkabel.

Subwooferkabels voor gewoon en professioneel gebruik

Dikke speaker kabels zijn beter dan dunne speakerkabels, maar bij een subwooferkabel komen ook andere zaken kijken. Zo wordt een subwoofer vaak uit zicht gezet, ergens achter een boekenkast bijvoorbeeld. Onder omstandigheden betekent dat, dat de lengte van de subwooferkabel soms behoorlijk is. Een subwooferkabel van 10 meter is bepaald geen uitzondering. Ook de lengte van kabel bepaalt echter de kwaliteit van het signaal: hoe korter, hoe beter het resultaat. Enig denkwerk is daarom logisch bij het kiezen van een subwooferkabel. Voor gebruik in professionele settings heeft Allekabels een speciale selectie professionele subwooferkabels. Deze subwooferkabels zijn extra afgeschermd tegen geluidsverlies, vaak met vergulde materiaal. Met merken als Oehlbach, Profigold en Clicktronic haalt u het allerbeste uit uw subwoofer. U kunt ook subwooferkabel op rol bestellen.

Aardlus isolator en subwoofer crossover

Ook al heeft u een top subwoofer en een hoogwaardige subwooferkabel aangeschaft, het kan zijn dat er toch nog brom optreedt. Meestal wordt dit veroorzaakt doordat er een lus wordt gevormd door de verbonden apparaten waarbij u een elektrische stroom dan wel magnetisch veld spanning in dit circuit induceert. U kunt dan overwegen om een aardlus isolator aan te schaffen. Zo’n isolator wordt ook wel mantelstroomfilter genoemd en doorbreekt de lus. Deze laat het signaal gewoon door maar verbreekt de galvanische verbinding die de aardlus veroorzaakt. Overigens is een aardlus ook vaak de oorzaak bij strepen in beeld bij video. Ten slotte hebben wij in ons assortiment ook een losse crossover. Door het plaatsen van een crossover achter een versterker zonder subwoofer output worden uitsluitend de lage tonen naar de subwoofer gestuurd. Instelbaar zijn kantelfrequentie en uitgangsniveau.

Uw subwooferkabel online kopen

Een subwooferkabel koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie