Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloze audio

Wanneer is draadloze audio handig?

De vraag naar de zin van draadloze audio komt neer op het stellen van een andere vraag: wanneer is bekabelde audio lastig? Dat heeft te maken met het aanwezig zijn van obstakels die het lastig maken om kabels te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van 50 meter speakerkabel voor het aansluiten van een aantal luidsprekers elders in huis of in de tuin. Niet alleen krijg je dan te maken met afstanden, maar ook met obstakels zoals muren en hoogteverschillen. Het ismeestal niet zinvol om gaten in muren te boren of kabels structureel te bevestigen als je maar sporadisch apparatuur benut. Verder is goede audiokabel niet echt goedkoop, zeker als het gaat om een significant aantal meters kabel. Omdat het ook nog eens vaak stereo- of surround audio betreft, heeft u twee of meer van die lengtes kabel nodig en dat loopt al snel in de papieren. Vaak bent u dan goedkoper uit met een draadloze audio oplossing.

Draadloze luidsprekerset

Hierna zullen we nog iets meer over de techniek achter draadloze audio uit de doeken doen, maar in deze alinea vallen we meteen met de deur in huis. Een van de meest eenvoudige oplossingen om audio draadloos over grotere afstanden te realiseren is namelijk door middel van het aansluiten van draadloze luidsprekers. Installatie van een draadloze luidsprekerset is zeer eenvoudig. De zender wordt gekoppeld aan een audio output op je bestaande installatie, pc of andere geluidsbron. Vervolgens plaats je de draadloze luidsprekers op de plek waar je ze wil hebben en voorziet ze van stroom. Meestal netvoeding, maar batterijen of een oplaadbare accu behoren ook tot de mogelijkheden. Vervolgens is het dan een kwestie van alle componenten inschakelen en de spullen verbinden zich automatisch met elkaar. Vervolgens het volume van de speakers opendraaien en uw draadloze audio systeem is up and running.

Draadloze audio en streamen

Streamen is per definitie altijd draadloos. Maar we zijn inmiddels zo gewend aan de moderne digitale techniek dat we ons niet meer realiseren dat al dit soort toepassingen rond draadloze audio streamen behelzen. Veel apparaten zijn standaard voorzien om audio en video te streamen, meestal via bluetooth. Als het apparaat waarmee u de audio wilt afspelen niet over die mogelijkheid beschikt, kunt u een aparte audiozender aanschaffen. U verbindt dan een van de standaard audio uitgangen zoals een aux output of een koptelefoon uitgang met een draadloze audio zender. Deze vertaalt de audiosignalen in draadloze audio die vervolgens wordt uitgezonden. U heeft dan nog een ontvanger nodig. Die zijn vaak standaard ingebouwd in nieuwere apparatuur , zo niet dan heeft u ook een separate draadloze audio ontvanger nodig. Deze komen soms in de vorm van een kleine dongle of als uitgebreide ontvanger.

Dongles, zenders en ontvangers

Een audiobron kan uitzenden zoveel als ze wil, als er geen ontvanger is die correct is afgestemd op die bron zal er geen draadloze audio tot stand komen. Heeft u audiospullen waarbij de ontvanger al is ingebouwd, dan zijn deze meestal wel te koppelen aan de zender wanneer het een standaard techniek zoals bluetooth betreft. Heeft uw apparaat geen functies voor draadloze audio ingebouwd? Dat is ook verder niet zo’n probleem, er zijn diverse opties om deze functionaliteit alsnog toe te voegen aan uw audioapparatuur. Daarbij kunt u kiezen tussen een complete set van zender en ontvanger of tussen afzonderlijke zenders dan wel ontvangers. Een USB dongle kan in theorie beide functies vervullen: zenden én ontvangen. Lees echter zorgvuldig de productinformatie zodat u het juiste product bestelt. Komt u er niet uit, stel ons gerust een vraag.

Bluetooth luidsprekers

Wat hiervoor gesteld is over draadloze luidsprekers, geldt natuurlijk ook voor bluetooth speakers. Hoewel het in formele zin niet nodig is, zijn de meeste van dit soort speakers op een specifieke doelgroep afgestemd. Namelijk op mensen die vooral muziek afspelen met hun smartphone dan wel een tablet. Dat is ook zinvol, immers veel andere opties zijn er niet bij dit soort apparaten. Gezien hun geringe afmetingen is er geen mogelijkheid om een aparte soundcard in te bouwen of een ander high end oplossing. De meeste gebruikers kiezen voor dit soort bluetooth oplossingen op het gebied van draadloze audio als ze willen koppelen met een mobieltje of tablet. Overigens bieden deze speakers soms een groots geluid, ondanks hun bescheiden afmetingen.

Uw draadloze audio online kopen

Draadloze audio apparatuur koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over draadloze audio of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie