Kabels 
Overige Producten 
Account  

BNC Verloop

Gerelateerde Categorieën

Verloopstekker voor BNC-connector

De BNC-connector is een type aansluiting dat is ontwikkeld om analoge en SDI videosignalen via een coax kabel over te brengen. Regelmatig wordt het type aansluiting echter ook gebruikt voor de overdracht van audiosignalen. BNC kabels hebben een stekker met schroefsluiting en een pin met veer waardoor de stekker stevig in de transmitter of receiver van het signaal komt te zitten. Dit zorgt voor een zuivere en storingsvrije overdracht van het verzonden signaal. Het type schroefsluiting is een bajonetsluiting. Dit type aansluiting voor coax kabels is vernoemd naar de twee ontwikkelaars van de BNC-connector. De drieletterige afkorting staat namelijk voor bayonet Neill/Concelman. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een F-connector aansluiting kan deze met slechts een halvedraaibeweging worden vastgezet. Dit is een voorname reden waarom veel mensen dit type aansluiting prefereren en op zoek zijn naar een BNC verloopstekker om hier gebruik van te kunnen maken. Met de BNC verloopstekkers in ons assortiment kunt u een ander type aansluiting van een coax kabel veranderen in een BNC-connector.

Kabel verlengen met BNC verloopstekker

Naast het veranderen van een type aansluiting, kunt u met een BNC verloopstekker ook een BNC kabel verlengen. Als de verloopstekker voor dit doeleinde gebruikt wordt spreken we ook wel van een BNC koppelstuk. Dit type BNC verloopstekker heeft aan beide zijden een BNC-connector en komt goed van pas als u een BNC kabel van een vaste lengte heeft gekocht die later toch niet lang genoeg blijkt te zijn. Indien het verlengen van een kabel uw doelstelling is dan koopt u het beste een BNC verloopstekker met aan de ene zijde een male en aan de andere zijde een BNC female aansluiting. Het kan handig zijn om voor een kabel verlengen een BNC verloopstekker te gebruiken die haaks is, om zodoende de richting van de kabel tijdens het verlengen te veranderen met een hoek van 90 graden. Overigens is het ook mogelijk om met een verloopstekker een enkele kabel in twee kabels over te laten lopen. Hiervoor gebruikt u een BNC splitter met een enkele male en twee BNC female aansluitingen.

Aansluiting veranderen met BNC verloopstekker

In de meeste gevallen wordt een BNC verloopstekker ingezet om een aansluiting van een coax kabel te veranderen. U kunt bijvoorbeeld een F-connector, N-connector, PL259 of een SMA connector veranderen in de makkelijk aan te sluiten BNC-connector met een verloopstekker. In ons assortiment vindt u BNC verloopstekkers waarmee u allerlei soorten aansluitingen voor coax kabels en andere audio kabels kunt veranderen in een BNC aansluiting. Andersom kan natuurlijk ook. Veelgebruikt is het verloop BNC naar tulp. Dit type verloopstekker wordt onder andere gebruikt als u een apparaat met een BNC aansluiting op een audio receiver wilt aansluiten die niet over dit type aansluiting beschikt. U bent met behulp van deze BNC verloopstekker dan toch in staat om de BNC kabel op de receiver aan te sluiten. Het aansluiten van een tulp aansluiting is nog makkelijker dan een BNC aansluiting. Een tulp aansluiting heeft namelijk geen schroefsluiting en kunt u rechtstreeks in het apparaat steken. Een nadeel is wel dat deze aansluiting ook weer zo uit het aansluitpunt getrokken kan worden, ook als dat niet de bedoeling is.

Toepassingen voor kabels met BNC stekkers

Een stekker met BNC connector komt meestal voor op 50 Ohm en 75 Ohm coax kabels. De 50 Ohm BNC coax kabel kan 4 GHZ frequenties overdragen en wordt vaak gebruikt voor radiozendapparatuur. Voor dit doeleind is de aansluiting van een BNC verloopstekker zeer geschikt, omdat deze makkelijk aan te sluiten is op de aansluitpunten van antennes. De 75 Ohm coax kabel is geschikt voor de overdracht van 2 GHz frequenties en gebruikt men voor zowel televisie-, radio- als videosignalen. Bijvoorbeeld voor bewakingscamera’s van een surveillance systeem wordt regelmatig van dit type kabels en aansluitingen gebruikgemaakt. Indien uw coax kabel niet over de juiste aansluitingen beschikt, of u wilt de aansluiting van de stekker veranderen, dan kunt u hiervoor een BNC verloopstekker gebruiken. Een andere toepassing is om een connectie mogelijk te maken tussen twee apparaten die beiden een ander type aansluiting hebben. Met de BNC verloopstekker kunt u dan het uiteinde op een bepaald type coax of audio kabel veranderen in een andere aansluiting waardoor de connectie tussen de twee apparaten toch mogelijk kan worden gemaakt.

BNC verloopstekker geschikt voor elke aansluiting

Wilt u bij ons een BNC verloopstekker kopen? Dan voorzien wij u graag van advies voor het online kopen van een BNC verloopstekker. Zeer belangrijk is om goed te letten op het aantal Ohms van de verloopstekker die u nodig heeft. BNC kabels kunnen namelijk 50 Ohm of 75 Ohm signalen overbrengen. Het verkeerd aansluiten van deze twee soorten kabels kan voor schade zorgen aan de apparaten die u van een signaal wilt voorzien. Als uw doel is om een aansluiting te veranderen met de BNC verloopstekker, dan moet u goed opletten welke soort aansluitingen u nodig heeft. Het type aansluiting is vrij gemakkelijk te herkennen, maar u moet ook goed weten of u een male of female aansluiting nodig heeft om de gewenste connectie tot stand te brengen met de BNC verloopstekker. Is de kwaliteit van het signaal voor u belangrijk? Koop dan een BNC verloopstekker die verguld is of een professionele uitvoering.

Uw BNC verloopstekker online kopen

Heeft u aan de hand van bovenstaande info beslist welke uitvoering het meest geschikt is? Een BNC verloopstekker koopt u online bij ons. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een bepaalde verbinding? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie