Kabels 
Overige Producten 
Account  

Stopcontact


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 101 productenVolgende

Opbouw of inbouw stopcontact, welke moet ik kiezen?

Stopcontacten om zelf te monteren zijn er in twee varianten: inbouw en opbouw. Een opbouw stopcontact gebruikt u als de elektrische leidingen aan de buitenkant van de muur lopen. Het stopcontact moet dan ook aan de buitenkant van de muur bevestigd worden. Een inbouw stopcontact gebruikt u wanneer de elektrische leidingen zich in de muren bevinden. In de muur zit dan doorgaans al een inbouwdoos, of u kunt deze van tevoren zelf installeren. Het stopcontact bevestigt u vervolgens aan de muur door het op de inbouwdoos te schroeven. Naast aansluitingen voor in- of op de muur levert Allekabels nog vele andere oplossingen om stopcontacten op subtiele wijze te monteren en weg te werken.

Stroom op alle locaties

Behalve het standaard stopcontact in- of op de muur zijn er natuurlijk nog vele andere plekken waar u een stopcontact kunt gebruiken. Zo heeft Allekabels zelfs vloerstopcontacten, deze kunt u gemakkelijk wegwerken in de vloer en dichtklappen wanneer u het stopcontact niet gebruikt. Hierdoor heeft u er geen last van wanneer u er geen gebruik van maakt. Sommige van vloerstopcontacten zijn zo plat dat u er zelfs gewoon met een bureaustoel over heen kunt rijden. Ook buiten gebruiken we steeds meer stroom, niet alleen voor buitenverlichting maar bijvoorbeeld ook om in de zomer lekker muziek te luisteren met goede speakers, of voor het aansluiten van een elektrische barbecue. Met het Nederlandse klimaat zijn stopcontacten voor binnen echter niet geschikt voor buitengebruik, een regenbui kan namelijk elk moment losbarsten en kortsluiting veroorzaken. Ook daarvoor is gelukkig een oplossing. Een buitenstopcontact is voorzien van een weerbestendig klepje dat regen, hagel en sneeuw buiten houdt.

Veilig monteren

Het monteren is niet al te moeilijk, maar u kunt beter wel veilig en voorbereid te werk gaan. Kijk voordat u begint na hoeveel stroompunten er al zijn aangesloten op dezelfde groep. Dit is belangrijk om overbelasting en oververhitting te voorkomen, waardoor de stop kan springen en alle aangesloten apparaten tegelijk uitvallen. Als u de gewenste groep geselecteerd heeft, schakelt u de stroom van deze groep uit. Controleer dan met een spanningsmeter of er inderdaad geen stroom meer op staat, dit om ongelukken te voorkomen. Zorg voor de zekerheid dat er geen kinderen in de buurt zijn wanneer u aan de slag gaat met elektriciteit. Na het monteren is het hoe dan ook raadzaam om een extra kinderbeveiliging aan te brengen in het stopcontact. Zo neemt u geen onnodige risico’s wanneer uw kinderen die prachtige stopcontacten ineens toch wel erg interessant vinden.

Alles wat u nodig heeft voor het monteren

Buiten een stopcontact heeft u natuurlijk nog veel meer materiaal nodig om het ook daadwerkelijk te monteren. Gelukkig heeft Allekabels een uitgebreid assortiment zodat u in een klap alles wat u nodig heeft kunt bestellen. Vergeet bijvoorbeeld niet die spanningsmeter of een striptang voor het strippen van de draden voordat u het stopcontact bevestigt. Ook een kniptang kan handig zijn wanneer de draden te lang zijn. Is het monteren u toch wat te ingewikkeld, dan hebben wij ook stekkerdozen met meerdere aansluitingen waarmee u uw tekort aan stroompunten zonder geknoei met elektriciteit kunt oplossen. Wat u ook zoekt, u vindt bij Allekabels alles wat u nodig heeft.

Uw stopcontact online kopen

Een stopcontact koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie